Bredband & IP-telefoni

Bredand

Föreningens samtliga hushåll har tillgång till bredband med hastigheten 100/100 Mbit/s, denna tjänst ingår i avgiften till föreningen. Tjänsten bygger på fiber/lan teknik vilket innebär att den tillgängliggörs via datauttagen placerade i hallen i respektive hushåll. För att komma igång med tjänsten krävs det att respektive lägenhetsinnehavare genomför nedanstående åtgärder.

  1. Koppla in din dator till bredbandsuttaget som är placerat i hallen.
  2. Starta datorn och öppna din webbläsare, skriv in en valfri webbadress (t ex www.nasbydal.se) i adressfältet och tryck retur. 
  3. Du kommer nu automatiskt att vidarebefordras till Ownits portal, väl där registrerar du dig som ny kund och aktiverar bredbandstjänsten. Då får du också dina kunduppgifter som du kan nyttja vid kontakt med Ownits support.

Behöver du hjälp eller vill du ställa några frågor angående tjänsterna? Vänligen vänd dig då till Ownits kundtjänst som du når på 08-525 07 300, de svarar oftast inom 60 sekunder.

I bredbandstjänsten som respektive hushåll får tillgång till ingår utöver bredbandet också 10 e-post konton, 100 MB utrymme för hemsida och support. Dessa tjänser finns tillgängliga via Ownits kundportal

För de hushåll som så önskar finns möjlighet att uppgradera till bandbredd med den symmetriska hastigheten 500-1000 Mbit/s mot en kostnad om 129 kr/mån. Denna uppgradering debiteras individuellt och beställs via Ownits kundportal. Ytterligare tilläggstjänster såsom IP-telefoni, säkerhetskopiering, lagring samt säkerhetspaket från F-Secure kan även de beställas där.

Eftersom datauttagens placering i hallen kan upplevas problemtatisk så har två alternativ förberetts för de som behöver hjälp med att ordna så att en dator, placerad på annan plats i lägenheten, kan kopplas in i datoruttaget.

  1. En kabel dras från nuvarande datauttag till en annan plats i lägenheten där ett nytt uttag placeras (observera att det nuvarande uttaget då kommer vara “upptaget” av den nydragna kabeln). 
  2. Ström dras fram till det nuvarande uttaget och en liten hylla monteras där så att en trådlös router kan placeras på hyllan.

Båda dessa alternativ kan Svefab (info@svefab.com 020-544 022) hjälpa till med mot en avgift.

IP-telefoni

För de hushåll som så önskar finns möjlighet att mot en individuell kostnad om 49 kr/mån ansluta sig till Ownits Bredbandstelefoni. För att göra detta krävs att den boende har en telefonibox som kan beställas från Ownit. Den box som Ownit erbjuder är Inteno DG201 vilken även fungerar som trådlös router. Boxen ingår om avtal för telefoni tecknas för 18 månader. Boxen kan även köpas direkt mot kostand om 695 kr. Samtalspriser finns att tillgå på Ownits hemsida www.ownit.se. I tjänsten ingår ett personligt ”Telefoni callcenter”. Där har du möjlighet att ändra inställningar för din telefon, så som vidarekoppling, sms vid röstsvar och fakturaöversikt.