Fritid

I föreningens stadgar § 1 ang. föreningens firma och ändamål kan man bl.a. läsa följande: Vidare har föreningen till ändamål att främja studie och fritidsverksamhet inom föreningen samt för att stärka gemenskapen och tillgodose gemensamma intressen och behov, främja serviceverksamhet med anknytning till boendet.  

Brf City har sedan lång tid tillbaka haft en aktiv förening, Näsbydalskamraterna, som skött om den verksamheten. Verksamheten har finansierats genom ett årligt bidrag från föreningen på cirka 950.000 kronor.  

Verksamheten bedrivs på Näsbydalsvägen 21 där Brf City hyr en fritidslokal. Under årens lopp har det funnits ett sort utbud av aktiviteter som förändras över tiden då de i stor utsträckning är beroende av vad vi som bor i Näsbydal önskar.

Du kan själv medverka och komma med förslag på aktiviteter, tänk så mycket samlad kompetens samt ny & gammal erfarenhet vi har tillsammans. Här bor en himla massa människor som säkert har mycket intressant att tillföra oss andra som bor här. Intressanta fritidsintressen, yrkeserfarenheter, reseupp-levelser - o.s.v. skulle kunna bidrag till någon form av återvinning av mänsklig kompetens och livserfarenhet.  

Gammalt och vant för den ena blir nytt och fräscht för andra. Kom igen nu då! Här nedan finns en del av de aktiviteter som funnits genom åren; Café, Jazz, Boule, Syjunta, Fia med knuff, Seniorträff, Schack, Vinprovning, Bridgeklubben, Glada gubbars lag, Utflykter/resor, Biljard, Verktyg & prylar för utlåning, Dart, Tennisbana, Bibliotek, Temafester - jul, påsk, kräftor, uthyrning av Gästis som är föreningens rum för övernattning, surströmming, exotisk mat, etc. Läs & resgruppen, uthyrning av festlokal, grillaftnar - sommartid, barn & ungdomsverksamhet.

  Ett välfyllt bibliotek………………

Vet du att det finns massor av böcker på Kvartersgården? Har du inget läsbart på gång så finns det säkert något där som kan passa dig. Inget krångelsystem med lånekort; du lånar, läser och lämnar tillbaks i din egen takt och kanske du lämnar någon godbit från din egen bokhylla som du tycker att även andra borde få nöjet att läsa. Släng inga gamla böcker i soporna de kan vara till glädje för andra.

  Gemenskap

Ensamheten är ett socialt gissel – filosofier av en 40-talist! Åren får man på nacken vare sig man vill eller inte. När man är 30, 40, 50 år då finns inga tankar på ålderdom. Kanske inte så konstigt eftersom man har en ganska lång spurtsträcka framför sig. Äh vaddå pension! Men helt plötsligt så har man passerat 60 och även om man fortfarande är frisk och kry så infinner sig funderingar av och till. Då kan det passa bra med en kvartersgård där alla som vill kan samlas och umgås.

Tanken är att vi själva ska agera som drivkraft genom att hitta på saker tillsammans, ge ett hjälpande handtag till den som behöver. Vi ska ha som ambition att stötta våra grannar och medmänniskor d.v.s. visa medmänsklighet. Sitt inte instängd i din lägenhet om du inte har något att göra, ta en promenad ner till kvartersgården och hälsa på dina grannar istället. Möten med andra människor berikar livet och ingen vet vem man snubblar över när man minst anar det.

Det finns ett ökande antal barn och ungdomar i olika åldrar i Näsbydal. Kvartersgården kan användas i större utsträckning än idag även för dessa grupper vilket de också har gjort under tidigare perioder. Föräldra/barn- träffar för de minsta, mötesplats efter skolan för de lite äldre och för ungdomarna en mötesplats i avsaknad av fritidsgårdar. Det krävs naturligtvis att vi själva tar initiativ och engagerar oss för att sådan verksamhet ska ta form och fungera.