Cykelrensning

14 november 2013

SVEFAB har fått i uppdrag av styrelsen att städa upp och rensa bort skräp och cyklar som inte används  i alla cykelrum.

Cykelrensning kommer att utföras under v. 48.

Det är viktigt att cyklar som ni vill ha var i förrådet märks upp med namn och datum senast 24/11. Cyklar som inte är uppmärkta detta datum kommer att fraktas bort.

Tack för hjälpen önskar SVEFAB

Julresa 9 dec med NDK

4 november 2013

Näsbydalskamraterna inbjuder till en julresa med Eckerölinjen mån 9 dec.

Samling 12.45 vid kvartersgården.

Julbord kostar 225:- inklusive resa, bara resa kostar 80:- eller om du har en fribiljett.

Anmälan senast fre 29 novstill Karin 08-758 59 76 eller 073 229 61 30.

Välkomna!

 

Tänk på vem du släpper in i porten, de som inte har egen nyckel ska inte komma in med mindre än att de blir insläppta av någon av oss medlemmar via porttelefonen. Om någon vill "slinka" in fråga vem de ska till eller vad de ska göra. Vi har fått information om att det under dagtid förekommit att någon tagit i dörrhandtagen och kollat om dörren är öppen.

Inget har hänt men vi vill göra er observanta på detta, det bästa är att vi hjälps åt genom att fråga de vi inte känner igen.

Nyheter om vår Kabel-TV

15 oktober 2013

I våras blev Ownit Bredband uppköpt av Telenor och nu tar Telenor nästa steg genom att införliva Ownits Kabel-TV med Canal Digital.

Från och med den 11 november 2013 blir vår Kabel-TV ännu bättre då vi nu får tillgång till hela Canal Digitals utbud med ett mycket större basutbud, 8 valfria kanaler och en mängd nya funktioner.

För oss boende i Näsbydal så kommer detta dock att innebära att vi måste installera nya boxar i lägenheterna för att kunna titta på de digitala kanalerna. Detta kommer vi dock att få hjälp med att göra av personal från Ownit/Canal Digital runt den 11 november.

Bredbandet och telefonin kommer inte att beröras av den här förändringen.

Mer information kommer att komma ju närmare vi kommer den 11 november.

Råttor!

13 oktober 2013

Anticimex har nu lagt ut mer råttgift, allt för att försöka minska antalet råttor. En annan aktivitet är att  vi kommer klippa ner buskar som står närmast husen för att råttorna inte ska kunna gömma sig där. Vi vill återigen vädja till alla att inte lägga ut mat till fåglarna, inte heller hänga mat i buskarna. Råttor är duktiga på att klättra, tänk på det. 

Städningen i husen

22 september 2013

Under året har det varit många klagomål på städningen och med anledning av det har Svefab åtgärdat problemet genom att handla upp ett nytt städbolag, de kommer att börja städa hos oss 1 december.

Förmöte för medlemmar

22 september 2013
Sophia Friberg

Innan varje styrelsemöte är  våra medlemmar välkomna kl 18.00 -19.00 för att ta upp frågor eller ha synpunkter till styrelsen. Följande datum är planerade för hösten, 15/10, 12/11 och 10/12. Platsen är Näsbydalsvägen 21.

 Enligt information från Sita var de nöjda vid den senaste tömningen av matavfallet. Toppen, jobba på med   att fylla era påsar. Fram till idag har ca 260 medlemmar som anslutit sig, vi ser fram emot att fler hämtar sina start-kit.  

Matavfallssorteringen

1 september 2013

Vi har fått information från SITA angående matavfallssorteringen och det går inte så bra som vi hoppas, det är bara ca 25 % av avfallet i den avsedda behållaren som är matavfall resten är annat avfall. Vi ber alla att vara observanta på att slänga soporna i rätt behållare och den som är avsedd för matavfall får inte användas till hushållssopor.

Vi hoppas att ni som börjat med sorteringen tycker att det går bra och för er som ännu inte börjat är ni välkomna att hämta ett "start-kit" på förvaltningskontoret, Näsbydalsvägen 21.

Lycka till och sortera på det är bra för oss alla! 

 Torsdag 22 augusti flyttar förvaltningskontoret in på Näsbydalsvägen 21, Kvartersgården. Styrelserummet finns nu även i dessa lokaler.

Besökstider: 

Måndag. 09.00-12.00 
Torsdag 13.00-17.30 

Välkommen att titta in!